Friday, February 17, 2012

1st giveaway by hayat acai berry terbaekk!

NAK JOIN?KLIK BANNER
DUE:16 MARCH

Giveaway dianjurkan oleh..

APA ITU BUAH ACAI BERRY?

Acai berry berasal dari pohon palma Acai. Pokok Acai tumbuh merata antara 6 hingga 24 meter tinggi dengan cabang yang mengandungi 700-900 buah. Acai ini berkembang di Hutan Amazon terletak di Brazil yang telah lama disebut sebagai "paru-paru dunia," dan sekarang manfaat Acai berry membawa kualiti hidup yang baru bagi mereka yang menggunakannya.


:: Pati Hayat Acai Berry ::

Buah Acai adalah buah nombor 1 dalam kategori 'Superfruit' . Hal ini terbukti apabila kajian menunjukkan ia kaya dengan lemak, protein, kalsium, asid amino, vitamin dan anthocyanin. Fleksibiliti dari Acai Berry ini membuatkan ia menjadi buah pilihan terkini.

Tinggi Tahap Antioksidan - Antioksidan yang terkandung dalam Acai berry adalah 10 kali ganda dari buah anggur dan dua kali ganda dari Blueberry. Antioksidan membantu mempercepatkan pembahagian sel, mengurangkan kedutan dan memelihara kulit.

Kaya Dengan Lemak Yang Sehat - Acai berry kaya dengan asid lemak esensial yang dapat membantu untuk mengawal kolesterol LDL yang tidak diperlukan dan menjaga HDL kolesterol yang diperlukan dalam tubuh kita.

Kaya Antioksidan - Antioksidan amat diperlukan sebagai sebatian untuk menetapkan kolesterol, akhirnya mampu membantu mencegah penyakit jantung.

Sumber Terbaik untuk Asid Amino dan Protein - Para saintis telah menemui dan dikenalpasti bahawa ada lebih dari 19 jenis asid amino dalam diet Acai berry dan ia mempunyai lebih dari 8 gram protein per 100 gram produk.

Excellent Sumber Vitamin dan Mineral - Vitamin dan mineral yang telah dijumpai dalam buah Acai termasuk, vitamin A, B1, B2, B3, C, E, kalsium, kalium, magnesium, zink dan tembaga.

Sistem Pencernaan Lebih Sihat - Acai berry yang kaya dengan serat makanan dapat membantu mengurangkan kolesterol dalam darah dan meningkatkan sistem pencernaan.


ANTARA KHASIATNYA IALAH..

1.Kaya dengan pelbagai Vitamin
2.Kaya dengan Mineral
3.Kaya dengan Asid Almino
4.Bersifat anti -oksidan yg mampu melawan kanser
5.Mampu menjadi diet harian anda.
6.Dapat menurunkan kolestrol dalam darah
7.Mampu meningkatkn nafsu,seumpama 'viagra' semulajadi.


KELEBIHANNYA IALAH..

Acai Berry kini dikenali sebagai "MAKANAN SUPER". Ini bermakna ia dianggap salah satu makanan yang paling berkhasiat di dunia. Ini semua didasarkan pada pelbagai nutrisi yang disediakan. Acai memiliki sifat gizi dan secara alami kaya:

Lemak Omega (jenis yang baik, tidak seperti lemak yang ditemui dalam makanan segera).

Asid amino.,Elektrolit..Antioksidan.Protein.Vitamin A, B1 dan E.

Orang-orang dari Amazon telah menggunakan Acai Berry selama bertahun-tahun kerana mereka tahu tentang kelebihannya itu. Sudah digunakan dalam pelbagai sajian pemakanan seperti sarapan, minuman, makanan lewat petang atau malam. Ini kerana mereka yakin akan keperluan tubuh badan mereka dapat dipenuhi dengan segala kebaikkan yang terdapat dalam Acai Berry. Nutrisi Acai berry terbukti mempunyai manfaat yang amat besar, dan ia harus menjadi pemakanan tambahan dalam menu pemakanan sehari-hari.

Pemakanannya secara berterusan dapat membantu dalam:

Mengurangkan berat badan.

Membantu dengan disfungsi seksual.

Merawat insomnia.

Membantu dalam melawan sel-sel kanser.

Membantu mengurangkan komplikasi Diabetes.

Nutrisi yang kuat mampu memberikan manfaat kesihatan yang luar biasa. Itulah sebabnya mengapa Acai Berry sudah begitu menonjol dipaparkan diperingkat antarabangsa dan di antaranya program "Talk Show" di Amerika.

Baru-baru ini para penyelidik di University of Florida menguji kelebihan Acai Berry dan didapati terdapat element penting darinya yang dapat membantu dalam usaha menghapuskan sel-sel Leukemia yang sedang membiak. Ini bukan untuk mengatakan bahawa Acai Berry dapat menyembuhkan kanser, namun sekurang-kurang kajian menunjukkan amalan memakan Acai Berry secara berterusan membantu memperbaiki tahap kesihatan kita ke arah yang lebih baik!

: 5 SEBAB UTAMA kenapa berkesan diet dengan :: Hayat Acai Berry

Beri Acai berkesan menyekat selera anda supaya anda ingin makan kurang. Ini membuatkan lebih mudah untuk menurunkan berat badan.

Beri Acai membuatkan anda berasa kenyang sehingga anda kurang berfikir tentang makan dan ini membantu anda mengurangkan berat badan.

Beri Acai mempercepatkan metabolisma anda supaya membakar lebih banyak kalori dan menurunkan berat badan lebih cepat.

Beri Acai membantu membuang toksin yang terkumpul di dalam kolon anda (tidak terbuang dengan sempurna). Ini sahaja boleh membantu anda kehilangan berat badan dengan cepat.

Beri Acai meningkatkan tahap tenaga anda; tenaga yang anda miliki akan memberikan anda lebih aktif dan ini membantu lebih banyak kalori anda akan terbakar.

Hebat bukan???

BERMINAT?BLH HUBUNGI..

PUAN WANIEY-012 3218140 ATAU ENCIK DANIAL-012 3218030

Tag

Fieda

Intanberlian

cempaka kuning


2 comments:

~MAWAR~ said...

terima kasih atie..sudi join..=)

gud luck!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam mawar..terima.harap2 ada rezeki ya.Aminnnnnnn

COPYRIGHT BY AZATIE SAYANG